Undervisning

HUSKUNSTNERPROJEKT (2018)

"MOD" - med Zahrtmann som læremester , Bornholms Kunstmuseum                        

Image

 

Med Paradisbakkeskolens modtagerklasser for asyl- og flygtningebørn fra 6.-9.klasse.

Med udgangspunkt i den bornholmske maler Kristan Zahrtmann, der både i farve og motivvalg var forud for sin tid, arbejdede vi i kunstmuseets udstillingssale med temaet mod. Modet til at vælge de vilde farver, modet til at stå frem og modet til at se med nye øjne, både på os selv og på verden.

Der blev arbejdet med billedkunst og teater. Malerier blev omdannet til teaterscener, male og tegneteknikkerblev brugt til egne modige udtryk, og eleverne, hvoraf flere aldrig havde været på et kunstmuseum, stiftede bekendtskab med en af dansk kunsts helt store fornyere. Et samarbejde med billedkunstner Tilde Lerche Engstrøm.

Støttet af STATENS KUNSTFOND

 

 

WHAT´S UNDER (2016)

Kursus for sydafrikanske scenekunstnere i Cape Town/ v.Helene Høm & Thomas Danielsen

Image

Udfra den enkelte deltagers arbejde ( en 3-5 min.lang solo) arbejdes der med, hvad der ligger under, at kunstneren skabte netop dette materiale?Den kunstneriske proces afdækker centrale temaer for hver enkelt kunstner. på kurset arbejdes der med, hvordan kunstneren fremover kan udforske og udvikle sine essentielle temaer i det kunsteriske virke.Deltagerne bevidnede hinandens processer og kurset endte med en offentlig visning.

"It's really bin a landmark! Its actually been amazing, the lightness, that you work with and the gentleness… but not allowing us to stay in our comfort zones" , John, deltager

Arrangeret af Undreværket i samarbejde Theatre Arts Admin Collective v. Caroline Calburn (TAAC) i Observatory, Cape Town/ SA

Støttet at STATENS KUNSTFOND

TYSKLÆRER & DRAMA (2010-2011)

Ansat på Friskolen Østerlars, hvor jeg underviste 7., 8. og 9.klasse i tysk. Sideløbende underviste jeg i drama en gang om ugen og var med, da mellemtrinnet lavede et stor opsætning af "Elverhøj"

 

 

AFUK (1995-2006)

Tilknyttet lærer og gæstelærer på Akademiet for Utæmmet Kreativitet, København                                                

Image

Karakterarbejde med "Skallesen" & "Krøllesen"/ Helene Høm & Hanne Bjerring (2000)                                                   

 

Underviste i fysisk udtryk og karakterarbejde - især med nycirkusartistelever, samt ideudvikling,instruerede afgangsforestillinger mm. I 1998 valgte jeg at tage Voksenpædagogisk Grunduddannelse (VPG). I årene 2001-2006 var jeg desuden konsulent i tekstarbejde på AFUKS "Ide og Manuskript" kurser, når eleverne skulle præsentere deres tekster i den endelig visning/læsning.