FORESTILLINGER 2007-10

Forestillinger, Zürich 2007-2010

I 2007 inviterede det schweizisk-tyske ensemble Plasma mig med i en af deres produktoner. Det endte med, at jeg boede og arbejdede tre år i Zürich som freelanceskuespiller.

2010: Skuespiller i  "ID" af teaterensemblet Plasma på Theaterhaus Gessnerallee, Zürich

 

Image

 

"ID" er en biometrisk teaterinstallation om identitet i et stadigt stigende overvågningsamfund, med alle de muligheder og forviklinger, der der kan opstå i en verden af registreringer, sikkerhedssluser, irisscanninger, fingeraftryk, ansigtsgenkendelse og videokameraer.

Teatergruppen Plasma ser sig selv som et laboratorium for teaterudtryk. De blander derfor teknik, skuespil, livemusik (både på harmonika og mac) sprog, scenografi, lydlandskaber, krop, video og digitale interferencer med skuespillernes ensemblearbejde på scenen. Og ja, jeg spiller på tysk i ID.

Ide & Produktion: Plasma Teater. Manuskript, instruktion og scenografi: Lukas Bangerter. Musik: Martin Wigger, Jan Ratschko. Medvirkende: Wowo Habdank, Lillian Fritsch, Helene Høm, Jesko Stubbe Støttet af PRO HELVETIA

...

Tagensanzeiger Zürich, skrev:

Plasma forsker i den biometriske verden. Og fortæller en gammel historie med nye midler.(....)Det aktuelle projekt - nr. 13 - bærer navnet ”ID - en biometrisk teaterinstallation” og handler om identitet. Den stadigt større og mere udsøgte registrering og udnyttelse af identitet, mere præcist.

Og fordi Plasma er Plasma, kan du ikke bare købe billet og styre mod dit sæde, du skal først gennem "apparatet"; En labyrintlignende optagemaskine, der strækker sig bag scenen, hvor enheder og skuespillere tager fingeraftryk, scanner iris, og hvor det bipper med lasere, til du er dokumenteret på alle leder og kanter, men næsten ikke selv længere ved, hvor du er. Bare rolig, så kan du sætte dig ned og se, hvordan apparatets operatører beskæftiger sig med informationerne. Og lader spørgsmålet opstå. For er det egentlig ikke omvendt?

Hvis computere anbefaler bøger og rejser til os baseret på vores profil - lader vi dem regne den ud, eller regner de os ud?

Har du stadig en identitet, hvis du ikke længere kan finde dit pasnummer? Er vi stadig os selv, eller defineres vi af maskiner?

Historien om den menneskelige opfindelse, der er ved at komme ud af kontrol, er mindst lige så gammel som Frankensteins monster. Den fortæller Plasmas ID i en meget aktuel form. Og sikke de gør det!"

 

 

2008: Skuespiller  i PYRENÄEN af David Greig, Theater Winkelwiese, Zürich

Image

 

Scwheizisk urpremiere på skotske David Greigs "Pyrenæerne", instrueret af Stephan Rop

Et bjerghotel i Pyrenæerne. En mand findes bevidstløs i sneen og kan ikke huske noget. Hverken sit navn, er eller hvor han kommer fra.

Anna, en ung britisk konsulatmedarbejder, kommer for at interviewe manden. De søger spor efter hans identitet og kommer tættere på hinanden. Indtil Vivienne, der også er den eneste gæst på hotellet, griber ind og hævder at kende manden.Hans navn var Keith, og han var gift med hende, til han forsvandt for mange år siden. Men manden kan ikke og vil ikke tro, at han skulle være den mand, Vivienne fortæller om.

Anmeldelse Bühne TV : ...Sibilla Semadeni lyser som en genert ambassadør, og Ingo Ospelt overbeviser som manden uden navn, Helene Hom, født i Danmark, er ikke kun i stand til at røre sin mand, men også publikum, der frenetisk fejrede skuespilpræstationen. Samuel Streiff fra Zürich skaber med sin fortolkning af en cranky tjener et kontrapunkt.

Medvirkende: Ingo Ospelt (CH), Sibilla Semadeni (CH), Helene Høm (DK), Samuel Streiff (CH). Instruktion: Stehan Roppel.Produktion: Theater an der Winkelwiese, Zürich.

Video:

 

2007: Skuespiller i WALK DON´T WALK af Plasma, Theaterhaus Gessnerallee, Zürich

Image

"...Nu er her computere og skriveborde, hvor der måske før kredsede en hejre rundt et par gange om året. Nu besvares telefoner, og transaktioner lukkes, men før var der intet her. "

Udgangspunktet for WALK DONT WALK er byen som et system. Den hurtige urbanisering af menneskeheden fungerer som en af ​​det 21. århundredes største megatrends. Ifølge en rapport fra De Forenede Nationer vil flertallet af mennesker bo i byer for første gang i historien i 2007. PLASMA kaster et poetisk blik på fænomenet og bærer mentalt udviklingen til det ekstreme: Grænserne til megabyerne er begyndt at overlappe hinanden. Verden er blevet til een by, Global City.

Medvirkende: Jesko Stubbe (CH), Andreas Spaniol (DE), Jorgos Margaritas (GR) , Hagar Admoni Schipper (IL), Helene Høm (DK), Wowo Habdank (DE), Janet Hoefler (CH), Norbert Klassen (CH/DE) Instruktion, manus og scenografi: Lukas Bangerter. Musikere: Jan Ratschko (DE), Martin Wigger (CH) Kostumer Petra Kenneth (DE/CH) Produktion: Plasma Theater. Støttet af Prohevetia

 


Image